کارسازی ایران

از جمله آنها کارگرهای افغان بودند که دستمزدشان داخل واحدهای تولید آجر و سنگبری ها و دیگر مشاغل رقیق تا ۲۵۰ درصد افزایش یافت و ۳۰ درصد از آنها نیز بوسیله دیگر کشورها مهاجرت کردند؛ مهاجرتی که مشاغل سخت استان را با چالش سقوط نیروی فقره مواجه کرده است. طی سال های اخیر، بعضی صنایع به سبب نوسانات قیمت ارز دچار مشکلاتی شده اند که یکی از آنها صنعت آجر است. این واحدها به موجب افزایش نرخ ارز توان ترقی فناوری را ندارند و در صورت ایجاد نشدن راهکارهای جایگزین، به جانب نابودی حرکت می کنند. از آماج های این نابودی این است که کارخانه های آجر که درون سال های گذشته تعدادشان به ۱۶۲ واحد می رسید، اکنون بوسیله ۹۵ واحد تنزل یافته اند؛ واحدهایی که با کمتر از ۵۰ درصد حجم خود فقره می کنند. فعالیت کارخانه های تولید آجر با ۵۰ درصد ظرفیت 

رئیس انجمن آجر و فراورده های نسوز ساختمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد با اشاره به این که ۱۸۵ مجوز پیدایش کارخانه آجر توسط دایره صنعتی معدن و تجارت استان یزد صادر شده است می گوید: از این تعداد ۱۶۲ واحد به یکروز برداری رسیدند، اما به دلیل فترت موجود در بازار، ۶۷ واحد هنگام سال های اخیر ورشکسته شدند و تنها ۹۵ واحد فعالند. «مجتبی خبیری» با تقریر این که این ۹۵ واحد نیز با تمام ظرفیت خویشتن فعالیت نمی کنند می گوید: به نعوظ میانگین، واحدهای تولیدکننده آجر با ۵۰ درصد ظرفیت خویشتن فعالیت می کنند.
وی درباره سقوط نرخ ریال در برابر دیگر واحدهای پولی و صدماتی که به صنعت آجر استان واقف کرد عنوان می کند: طی یک سال گذشته و با توجه به این که عموم نیروهای امر ما را اتباع خارجی تشکیل می دهند، مجبور شدیم ۲۵۰ درصد حقوق نیروهای کار خود را اضافه دهیم.

خبیری با رمز به این که اتباع افغان درجه بندی شغلی ندارند می افزاید: افرادی که اتباع مشروع هستند در مشاغل لوکس همچون فروشندگی کار می کنند و به اکراه باید از اتباع بدون مجوز استعمال کنیم و این در حالی است که نیروی انتظامی رفتار بوسیله برگرداندن آنها به کشورشان می کند.

وی با اشاره بوسیله این که بسیاری از نیروهای ما بوسیله دلیل تکثیر ارزش دلار به کشورهایی همچون ترکیهمهاجرت کردند می گوید: طی یک سال گذشته، ۳۰ درصد از نیروهای کار ما کاهش پیدا کرد و با کاستی نیروی حکم مواجهیم. این کوشا اقتصادی با رمز به این که در گذشته به دلیل اجرت پایین و بهره وری بالا داخل صنعتی آجر از کار کننده افغان استفاده می شد نشانی می کند: امروز به جایی رسیده ایم که کارمزد پایین مطرح نیست و درون نتیجه، توجیهی بخاطر استفاده از این نیرو حیات ندارد. به همین منظور، درخواست هایی از راه اندازی کار داشتیم تا با دعوت از هموطنان سیل زده و جاهایی که آمار اشتغال پایینی دارند این نیروها را با حقوق بالا و متجاوز از ۳ میلیون تومان جذب کنیم. نیز با معاونت سیاسی استانداری نامه نگاری های قیافه گرفته است تا اولویت در بوسیله کارگیری اتباع مجاز داخل مشاغل سخت باشد.  

خبیری با رمز بوسیله این که معادنی که خاک را استخراج می کنند هزینه استهلاک ماشین آلاتشان تا ۳۰۰ درصد افزایش رک کرده است می افزاید: همین موضوع جهت شده است که ۲۰۰ درصد ارزش مواد مقدماتی ما افزودن هویدا کند. همچنین هزینه استهلاک ماشین آلات تولید آجر درون حدود ۳۵۰ درصد اضافه یافته است. این در حالی است که قیمت آجر یک سال گذشته ۱۰۰ درصد افزودن داشته و در نتیجه، مقیاس منفعت ما تا ۵۰ درصد کاهش یافته است. آلایندگی واحدهای سنتی

این فعال اقتصادی با اشاره به این که از ۷۰ سال پیش با ورود کوره های هوفمن و استقبال تولیدکنندگان آجر، بسیاری از واحدهای سنتی دگرگونی به واحدهای صنعت شدند می افزاید: در آن زمان به ازای هر ۷ واحد سنتی (دستی) که مجوز خویشتن را باطل می کردند، مجوز یک واحد آجر صنعت صادر می شد. مشکل از آنجا شروع شد که قرار بود دیگر به واحدهای سنتی مجوز داده نشود، ولی تو حال فراهم هنوز مجوزهایی به واحدهای سنتی داده می شود.

خبیری با رمز به مشکلاتی که واحدهای دستی ایجاد می کنند می گوید: این واحدها بوسیله دلیل این که خروجی دود متمرکزی ندارند امکان قرار دادن فیلتر روی دودکش هایشان نیست و تو نتیجه، آلودگی زیست محیطی متجاوز بالایی دارند. از طرف دیگر، تمام نیروهای این واحدها از اتباع هستند و عموما عاری پرداخت مالیات موسسه می شوند.

رئیس انجمن آجر و فراورده های نسوز خانه صمتاستان یزد با اشاره به مزیت های صنعتی شدن تمامی واحدهای آجر استان می گوید: واحدهای صنعتی به شفیع این که بخشی از فعالیت هایشان مکانیزه است امکان استخدام افراد بومی را دارند و هر واحد تولیدی حداقل ۵ نفر نیروی بیمه شده دارد و با توجه به صیقل مالیات بخاطر نوبت درآمدزایی دارند.

خبیری با اشاره به این که داخل نشست قناعت مقاومتی سال ۱۳۹۷ که بوسیله مشکلات اتحادیه آجر و فراورده های نسوز ویژه داشت، مقرر شد فرمانداری مشکلات واحدهای دستی را پیگیری کند می افزاید: تاکنون هیچ ردیابی ای در این زمینه صورت نگرفته است. این در حالی است که پیاده شدن شالوده قانونی که در سال ۱۳۹۳ مصوب شد کلیه واحدهای دستی موظف شدند تا سال ۹۷ یا به خارج از شهر منتقل شوند و یا به واحدهای صنعت تبدیل شوند که این تک نیز محقق نشد.
  • ۹۸/۰۳/۱۳

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی